Tjänster

Nilsols Alpha är specialister på svarvning, fräsning, 3D bearbetning och montering. Idag kan vi erbjuda hela produktionsflödet från ritning till leverans. Läs mer om våra verksamhetsområden nedan.

 

 

Mätcentrum

NilsOls Alphas kontroll består av ett 60 kvm fukt och temperatursäkrat rum. December 2011 inköptes en Wenzel X087 mätmaskin med vilken vi kan mäta upp till 5 sidor per uppspänning. Mätområde 1000 x 800 x 700 mm. Den är utrustad med växlare för olika mätprober. Alla mätdon är kalibrerade och kontrolleras med jämna intervaller enligt kvalitetshandboken.

Montering

Vi åtar oss såväl enstycksmontage där kund har en dokumenterad ritning såsom där vi är behjälpliga att montera efter behov. Det finns även utrustning för att kunna montera serieproducerade detaljer.

IT CAD/CAM

Vi har CAD licenser på Creo Elements Pro samt ett flertal licenser på GibbsCAM. Vi önskar att få t.ex. STEP filer i samband med order för att kunna bereda och producera på bästa möjliga vis.

Maskinverkstad

Vårt arbetsområde är i fräsning 600×1650 och i svarvning Ø310×400. I segmentet har vi längdsvarvar som kan massproducera tex kopplingar för elektroniksektorn. Vi jobbar även med att ta helhetskonceptet mot kund där det ingår såväl plåt & svets samt ytbehandlingar. Det finns svarvar/fräsar som är robotmatade för att kunna tillgodose en rationell och prisvärd produktion.